Naslovna info Prijem gradonačelnika za Vaterpolo klub Valjevo Gorenje

Prijem gradonačelnika za Vaterpolo klub Valjevo Gorenje

Povodom velikog uspeha Vaterpolo kluba Valjevo Gorenje u protekloj takmičarskoj sezoni, gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je ugostio predstavnike VK Valjevo Gorenje i direktora kompanije Gorenje iz Valjeva Borisa Pavčnika.

Gradonačelnik se zahvalio igračima, trenerima i upravi kluba na dostojanstvenom predstavljanju grada Valjeva u takmičenjima u kojima su nastupali ove godine.

,,Vaterpolo je ovih godina ostvario jedan izuzetan rezultat, pre svega u samoj Prvoj ligi Srbije i plasmanom  u Superligu ovaj klub je peti u državi. Priznaćete da je to izvanredan rezultat, tim pre što vaterpolo nije bio tako popularan  kao što su bili košarka i fudbal ovde u Valjevu, ali očigledno, ove godine  to je naš sigurno najbolji sportski rezultat. Sam plasman u Superligu omogućio je Vaterpolo klubu da konkuriše i za Regionalnu ligu i ovim putem ja ih pozivam da učestvuju u Regionalnoj ligi. Grad će stati iza kluba koji nosi ime svog grada“, rekao je gradonačelnik istakavši da je u interesu Valjeva  da ugostimo klubove iz bivše Jugoslavije i na taj način afirmišemo vaterpolo.

Predsednik VK Valjevo Gorenje dr Zoran Jokić i prvi trener VK Valjevo Gorenje Jovo Serafimović su izrazili zahvalnost gradonačelniku, Gradu, generalnom sponzoru  i svim ostalim sponzorima, Upravi kluba, trenerima, igračima i novinarima.

Predsednik VK Valjevo Gorenje se osvrnuo na petogodišnju genezu postojanja kluba, istakavši da su počeli od nule i sa puno entuzijazma da formiraju klub sa mnogo posvećene pažnje prema školi i obrazovanju, školskom sportu, roditeljstvu. Zahvalio se na pomoći Omni centru, kao i ostalim privrednicima u gradu, koji su pomogli ličnim sredstvima opstanak kluba i dodao: ,,Budžetska sredstva su bila relativno mala, ali naš plasman je to zaslužio. Prošle godine Grad Valjevo i Komisija za sport su prepoznali u nama to što mi jesmo i svojim budžetskim sredstvima zaista pomogli da izdržimo Prvu A ligu, a na zadovoljstvo svih nas, Grada, kompanije Gorenje, koja je takođe prepoznala naš klub kao jedan od nekoliko klubova koji ima veliki broj mlade dece koji se bavi pre svega obrazovanjem i školskim sportom i obrazovanjem u sportu mladih”, rekao je dr Jokić i naglasio da je VK Valjevo Gorenje formirao jedan značajan trenerski potencijal, koji čine pet trenera u Valjevu koji su licencirani i koji su profesori fizičke kulture i profesionalni treneri.

„Zatečen sam divnom ponudom gradonačelnika da igramo Regionalnu ligu. To zaista zvuči primamljivo. Ukoliko budemo imali odgovarajuću pomoć i adekvatnu podršku Grada mi ćemo to vrlo rado prihvatiti, jer sa tih nekoliko igrača koji su sa strane u odnosu na naših jedanaest licenciranih Valjevaca bi možda morali da promenimo strukturu u istom broju, ali možda da se pozabavimo kvalitetom tih gostujućih igrača i mislim da nećemo biti autsajderi ako se toga prihvatimo“, istakao je dr Zoran Jokić.

Direktor Fabrike rashladnih aparata „Gorenje Valjevo“ je čestitao VK Valjevo Gorenje  na uspehu i izrazio zadovoljstvo što je ova kompanija generalni sponzor klubu.

,,Gorenje kao društveno odgovorno preduzeće sponzoriše ove godine pet sportskih klubova u Valjevu, pogotovo onih u kojima učestvuje što više mladih i dece i naravno klubova u kojima se dostižu ovakvi rezultati kakvi su se postigli u klubu.“

,,Zahvaljujem se gradonačelniku na današnjem prijemu. To samo govori da smo napravili veliki rezultat ove sezone, da smo prvi put u istoriji otkad postoji vaterpolo u Valjevu doveli jedan Partizan, Zvezdu, Vojvodinu i Šabac i da se nismo obrukali, jer smo s ponosom nosili ime grada. Zaslužni su svi za to. Mogu da vam kažem samo jedan podatak-  da smo posle Šapca najgledanija ekipa. Najviše smo imali publike ovde u Petnici i svi su zaslužni za to“, rekao je prvi trener Serafimović koji se posebno zahvalio sportskom direktoru VK Valjevo Gorenje Igoru Milanoviću. On je rekao da je glavni cilj i perspektiva valjevskog vaterpola  rad sa mlađim kategorijama. Serafimović smatra da u klubu ima puno talentovane dece, posebno je pohvalio generaciju  2003. godište.

Prethodni tekstJunska generacija počela služenje vojnog roka
Sledeći tekstLekovitim stazama valjevskih planina

POSTAVI ODGOVOR

molimo Vas unesite komentar!
Ovde unesite svoje ime

CAPTCHA