Naslovna info Poklon za prvorođenu bebu u 2017. godini

Poklon za prvorođenu bebu u 2017. godini

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović i načelnik Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Aleksandar Vujić Subotić posetili su porodicu Sekulić i prvorođenoj bebi u 2017. godini, malom Davidu i njegovoj mami Jeleni, uručili poklon čestitku u iznosu od 20.000 dinara i poklon paket sa sredstvima za higijenu u vrednosti od 7000 dinara.

Gradonačelnik Gvozdenović ovom prilikom je naglasio da će Grad skupštinskom odlukom povećati iznos nadoknade za prvorođenu bebu, a jedan od prioriteta rukovodstva Grada biće i povećanje nataliteta.  „Grad Valjevo pomaže finansijski Centar za vantelesnu oplodnju koji je elitni centar na nivou Srbije. Centar koji vodi dr Budimirović ima izvanredne rezultate u poslednje tri godine. U 2016. godini imali smo značajno povećanje broja porođaja i to za 7% u odnosu na 2015. godinu, a povećan je i broj blizanačkih trudnoća. Valjevsko porodilište je veliko, projektovano je za 3000 porođaja i grad Valjevo će učiniti sve da stimuliše natalitet, a jedna od mera koje primenjujemo je podrška Centru za vantelesnu oplodnju“, rekao je gradonačelnik Gvozdenović prilikom posete porodici Sekulić.

Mlada mama Jelena Sekulić rekla je ovom prilikom da je svaka pomoć značajna, zahvalivši se gradonačelniku Gvozdenoviću. „David je dobra i napredna beba, ne budi nas noću, jedino kada je gladan, a suprug i ja provodimo najviše vremena sa njim“, rekla je Jelena.

Grad Valjevo će dodeliti poklon čestitku u istom iznosu i za prvorođenu bebu u Novoj godini koja se slavi po Julijanskom kalendaru 14.januara. Na godišnjem nivou iz gradskog budžeta izdvoji se oko 33 miliona dinara za nezaposlene porodilje. One dobijaju 10.000 dinara svakog meseca do detetovog prvog rođendana. Pomoć grada Valjeva Centru za vantelesnu oplodnju na godišnjem nivou iznosi oko 5 miliona dinara. Jedna od podsticajnih mera u cilju povećanja nataliteta je i finansiranje boravka trećeg i svakog sledećeg deteta u vrtićima. Za te namene na godišnjem nivou grad Valjevo izdvoji preko 8 miliona dinara.

Prethodni tekstSvetosavska atletska trka
Sledeći tekstZimska idila na Divčibarama

POSTAVI ODGOVOR

molimo Vas unesite komentar!
Ovde unesite svoje ime

CAPTCHA