Naslovna kultura POKLON PREDSTAVA ZA SVETSKI DAN POZORIŠTA

POKLON PREDSTAVA ZA SVETSKI DAN POZORIŠTA

Drama “Antigona u Njujorku” autora Januša Glavockog biće izvedena u Centru za kulturu Valjevo kao poklon-predstava povodom 27.marta-Svetskog dana pozorišta. Ova predstava u izvođenju Gradskog pozorišta “Abrašević” i u režiji Miroslava Ćiše Trifunovića, premijerno je izvedena na prošlogodišnjem “Abro-festu”. To je drama o beskućnicima u Njujorku, poreklom iz istočnoevropskih zemalja, koji su prešli okean u nadi i veri o životu u nekom boljem svetu.
Svetski dan pozorišta ustanovljen je davne 1961.godine na inicijativu Međunarodnog pozorišnog instituta. Na taj dan svetska pozorišna zajednica organizuje razne manifestacije, među kojima je najvažnija tradicionalna međunarodna poruka ili proglas nekog od pozorišnih stvaralaca svetskog ugleda. Ovog 27. marta to je poruka Samihe Ajub, egipatske pozorišne, televizijske i filmske glumice. U delu ovogodišnje poruke Samiha Ajub u ime dramaturga, glumaca, reditelja i svih , koji učestvuju u stvaranju pozorišne predstave, kaže:
” Kada se popnemo na binu, penjemo se živeći samo jedan život, život jednog živog bića, ali taj život može da se podeli i umnoži u mnogo drugih života, koje iznosimo u svet.”
U pozorišnoj predstavi “Antigona u Njujorku” igraju Petar Ninić, Božidar Milić, Marina Alagić, Ljuba Popović i Mira Vuković. Scenografiju je uradio Dušan Arsenić a kostime Branka Obradović Šišinački.
Predstava je u ponedeljak, 27. marta u sali Centra za kulturu od 20 sati, a besplatne ulaznice mogu se preuzeti na biletarnici.
/redakcija/
Prethodni tekstGust raspored aktivnosti Rvačkog kluba Mladost
Sledeći tekstVaskršnji bazar u Valjevu

POSTAVI ODGOVOR

molimo Vas unesite komentar!
Ovde unesite svoje ime

CAPTCHA