Home info Novi ciklus besplatnih preventivnih pregleda

Novi ciklus besplatnih preventivnih pregleda

42
0
SHARE

Posle letnje pauze, u subotu 14. septembra u Domu zdravlja Valjevo počinje novi ciklus besplatnih preventivnih pregleda za kolektive. Pregledi će prvo biti urađeni za privatnu firmu „King Komerc“. To je druga privatna kompanija, posle „Bosisa“, koja se odazvala pozivu Doma zdravlja na besplatnu proveru zdravlja. Posle toga na redu je kolektiv Centra za socijalni rad „Kolubara“, zatim su u planu Poljoprivredna škola sa domom učenika Valjevo, Ekonomska škola itd.

Akcija se, na inicijativu Službe polivalentne patronaže, sa ciljem poboljšanja javnog zdravlja, sprovodi već tri godine i za nju je sve veće interesovanje. Pregledi su, po utvrđenom planu, uvek subotom u prostorijama Doma zdravlja. Služba polivalentne patronaže meri nivo šećera, holesterola i triglicerida, telesnu masu i visinu, izračunava bodimas indeks i popunjava tzv. preventivnu kartu. Za žene Patronaža realizuje i kratku obuku za samopregled dojke. Sledi pregled specijaliste opšte medicine, uz kontrolu pluća i krvnog pritiska, zatim ultrazvuk stomaka, a za žene i pregled u Ginekološkoj službi.

Do sada su priliku za besplatne preventivne preglede svojih zaposlenih iskoristile skoro sve osnovne i srednje škole sa područja Grada Valjeva, Gradska uprava, druge ustanove, pojedina javna i privatna preduzeća.

Izvor:dzvaljevo.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here