Home info Mionici odobrena bespovratna sredstva od 6,17 miliona dinara za sufinansiranje mera populacione...

Mionici odobrena bespovratna sredstva od 6,17 miliona dinara za sufinansiranje mera populacione politike

125
0
SHARE

Ministarstvo bez portfelja, koje je zaduženo za demografiju i populacionu politiku odobrilo je opštini Mionica 6,17 miliona dinara za sufinansiranje mera populacione politike. Naime, opština Mionica je učestvovala u Javnom pozivu raspisanom 14. februara od strane Kabineta ministarstva bez portfelja koji ima za cilj podršku održivom demografskom razvoju jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji. Ukupna vrednost projekta je 8,82 miliona dinara, a opština Mionica će učestvovati u njegovom sufinansiranju sa 2,65 miliona dinara.

– Aktivno radimo na obezbeđivanju što boljih uslova kako bi smanjili ekonomske migracije našeg stanovništa i podstakli mlade ljude da žive i rade u Mionici. Sem obezbeđivanja radnih mesta, u čemu imamo dosta pomaka, jedan od uslova kako bi smo ovo ispunili je da u Mionici stvorimo najbolje uslove za odgajanje i vaspitanje dece. Ovaj projekat će sigurno u tom smislu imati velike pozitivne efekte, i zajedno sa drugim projektima kao što su besplatan prevoz za učenike, besplatne knjige za đake prvake, besplatni programi i edukacije u Opštinskom centru za obrazovanje i razvoj poboljšati demografske parametre u našoj opštini. – rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Na osnovu Predloga odluke o odobravanju sredstava odobrena su sredstva za opremanje i osavremenjavanje kuhinje u Predškolskoj ustanovi „Neven“, nabavku jednog minibusa, kao i za aktivnosti i predavanja namenjena podršci roditeljima, budućim roditeljima i drugima koji učestvuju u odgajanju dece.

– O značaju ovog projekta govori i činjenica da kuhinja Predškolske ustanove „Neven“ u Mionici nije opremana i rekonstruisana još od 1981. godine kada je ona opsluživala tri puta manje dece nego danas. Trenutni kapacitet ne odgovara broju dece koja su obuhvaćena celodnevni boravkom u ovoj ustanovi, a pored toga je nefunkcionalna i podložna kvarovima. Pored toga, nabavkom minibusa sva deca iz 36 sela mioničke opštine stiču podjednake da se uključe u sve programe naših ustanova. – dodao je Janković.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here