Home info Krizni štab saopštio najnovije podatke o koronavirusu u Srbiji

Krizni štab saopštio najnovije podatke o koronavirusu u Srbiji

54
0
SHARE
U Palati Srbija počela je konferenicja za medije na kojoj će biti saopšteni najnoviji podaci o broju zaraženih koronavirusom, kao i najnovije mere Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19 i Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica koronavirusa po srpsku privredu

Ukupan broj zaraženih na današnji dan je 384, danas je testirano 245, od kojih je 81 pozitivno i 164 negativno na novi korona virus.

Od svih registrovanih slučajeva juče je na respiratoru bila 21 osoba, a danas 24.

Naime, u 21 gradu je za sada registrovan barem po jedan slučaj, a najnoviji podaci po gradovima su:

Beograd 158

Niš 40

Valjevo 38

Novi Sad 21

Čačak 13

Kragujevac 12

Kruševac

Ćuprija 10

U ostalim gradovima broj zaraženih je jednocifren, a to su Užice, Kikinda, Vranje, Požarevac, Zaječar, Pančevo, kao i po jedan Vrnjačka Banja, Temerin, Sombor, Sremski Karlovci, Bačka Topola, Zrenjanin i Leskovac.

Zamenica direktora Instituta “Batut” dr Darija Kisić Tepavčević rekla je da je najveći broj zaraženih u Beogradu.

Danas je preminula i prva osoba koja je bila zdravstveni radnik, ukupno četvrta žrtva.

– Oboljenje zdravstvenih radnika nije neočekivano, oni su prvi na udaru. Da podsetim, kada se prvi put virus javio mislilo se da on ne može da se prenese na čoveka i upravo je oboljevanjem medicinskih radnika tamo uočeno da je to moguće – rekla je Kisić i dodala da tačan broj zaraženih zdravstvenih radnika nema i da su se oni zarazili van zdravstvenih mesta, te da se zaraza nije proširila u zdravstvenim ustanovama.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here