Home info Izveštaj sa sednice Štaba za vanredne situacije grada Valjeva, održane 14. maja 2019....

Izveštaj sa sednice Štaba za vanredne situacije grada Valjeva, održane 14. maja 2019. godina

78
0
SHARE

Na sednici Štaba za vanredne situacije grada Valjeva, koja je održana danas, saopšteno je da je tokom prethodna 24 časa u gradu Valjevu palo 39 litara padavina po kvadratnom metru (po izveštaju RHMZ – merne stanice u Valjevu).Posebno intenzivne padavine su bile između 1.30 i 3.30 časova, u predelu sliva
reke Obnice, kada je palo skoro 30 litara kiše. Padavine su uzrokovale visok vodostaj Obnice i posebno je kritično u delu oko kompleksa KP Zavoda, gde se u koritu reke Obnice izvode radovi.
Preduzeće „Erozija“ iz Valjeva, zaduženo je za odbranu od poplava na vodama 1.reda i ono kontroliše stanje na navedenoj deonici. Magistralni put M4 je zaštićen i nije došlo ni do kakvih oštećenja. U koritu reke Kolubare, vodostaj je povišen, ali nema opasnosti. Na vodama 2. reda nema posebnih opasnosti od izlivanja, osim na reci Krivošiji, u delu kroz selo Popučke. Preduzimaju se
odgovarajuće mere zaštite, da ne bi došlo do većeg izlivanja.
Nove padavine očekuju se tokom naredne noći. Gradski Odsek za vanredne situacije je u stanju pripravnosti i dežurstva, od 7 sati ujutro, do 22 sata i građani koji su ugroženi, mogu se javiti na telefone 221-088 i 224-728.
Tokom noći, dežura republički Odsek Centra za vanredne situacije u Valjevu, čiji je broj telefona 1985, na koji se građani takođe mogu javiti.

Kabinet gradonačelnika

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here