Naslovna info Gradonačelnik obišao ugrožena područja

Gradonačelnik obišao ugrožena područja

„Grad Valjevo apsolutno drži situaciju pod kontrolom, nakon obilnih kiša u valjevskom kraju“, rekao je gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović obilazeći danas radove na putu u selu Belić, koji je potpuno prekinut za saobraćaj.

U pet sela valjevskog kraja proglašena je vanredna situacija zbog intenzivnih padavina tokom jula meseca, kada je pričinjena znatna materijalna šteta.

Vanredna situacija proglašena je u naseljenim mestima: Brezovice, Bačevci, Suvodanje, Rebelj i Belići. I kao da julske kiše nisi bile dovoljne, u petak je Valjevo i okolinu zahvatila nezapamćena, jaka kiša koja je prouzrokovala izlivanje inače malih reka Jablanice, Perajice, Krivošije i Rabasa. Poplavljene ulice, regionalni putevi za Beograd i Šabac, ali na žalost i brojna domaćinstva i usevi, kao i odneti putevi, bilans su jučerašnje kiše u Valjevu.

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je u svojstvu Komandanta Štaba za vanredne situacije organizovao hitne mere sanacije štete. Prema njegovim rečima, a u konsultaciji sa Milanom Mihailovićem, načelnikom Odeljenja za vanredne situacije PU Valjevo, u ovom trenutku nema razloga da se vanredna situacija proglasi i na području Rađevog Sela. Gradonačelnik je rekao i da je u stalnom kontaktu sa Đorđem Maleševićem, direktorom “Erozije” Valjevo, i da je ovo preduzeće već počelo sa otklanjanjem posledica u gornjem toku reke LJubostinje.

“Mislim da je na Stavama u ovom momentu najzrelija situacija da se možda proglasi vanredna situacija, međutim to ćemo znati nakon sednice Štaba za vanredne situacije koja je zakazana za ponedeljak”, rekao je Gvozdenović i istakao da je potrebno da se što pre uspostave komunikacije prema svim mestima u Mesnoj zajednici Stave koje su u ovom trenutku u prekidu.

Što se tiče Brankovine, gradonačelnik je rekao da je prema informacijama kojima on raspolaže oštećena ambulanta Doma zdravlja te da je deo puta koji vodi ka spomen-kompleksu pod vodom. On je poručio i da će taj deo puta biti saniran u potpunosti i da će se radovi u Brankovini izvoditi sa posebnom pažnjom, što je, kako kaže, poručio i meštanima.

Što se tiče Kozličića, gradonačelnik je rekao da u ovom selu nije došlo do prekida komunikacije ali da je stanje loše te da će odluka o eventualnom proglašenju vanredne situacije i u ovom selu takođe biti doneta u ponedeljak.

Milan Gajić, odbornik i predsednik MZ Novo Naselje je rekao da je situacija u ovom naselju bila veoma opasna i da kiša nije ubrzo stala, štete bi bile mnogo veće nego što jesu. Poručio je meštanima ovog dela grada da je mesna zajednica otvorena i da je on lično na raspolaganju 24 sata za prijavu šteta i pomoć građanima. Rekao je da je jučerašnja kiša napravila velike probleme, jer je došlo do izlivanja eke LJubostinje, a duž ulice 9. maja je išla voda, koja je pretila da ugrozi celo naselje. Srećom je kiša brzo stala, jer je voda pretila da poplavi kuće porodica Pantić, bebić i Jokić. U domaćinstvu Jokića je voda zahvatila pomoćne zgrade. On je rekao da su bili na licu mesta i da su organizovana dežurstva tokom noći i celog dana i pozvao meštane Novog naselja da prijave ukoliko su pretrpeli materijalnu štetu.

Komentarišuću pojedine komentare upućene radu gradske vlasti, a koje se odnose na to da li je zaista potrebno proglasiti vanrednu situaciju, gradonačelnik je rekao da takve priče dolaze od strane nekolicine ljudi koji ništa drugo ne rade osim što vode abrove po gradu i bave se intrigama. On je poručio da će se on i dalje baviti građanima i da će nastaviti da im pomaže u svakoj prilici.

Meštanin Belića Radovan Jovanović je rekao da je situacija u ovom selu teška, jer su odsečeni od sveta. Nezapamćena kiša je potpuno odsekla deo puta koji vodi ka zaseoku Simići, a kritična situacija je i u Dračiću i u Brangoviću. Zahvalan je gradskom rukovodstvu na brzoj reakciji i pomoći u sanaciji puta.

1985 – broj za prijavu štete

Iz Gradske uprave poručuju da svi građani kojima je usled vremenskih nepogoda pričinjena šteta na objektima i infrastrukturi to mogu prijaviti na broj kol centra – 1985.

Prethodni tekstUspešna akcija spasavanja, stabilizacija situacije
Sledeći tekstCity Games – Kragujevčani obećavaju: Donećemo zlato u Srbiju!

POSTAVI ODGOVOR

molimo Vas unesite komentar!
Ovde unesite svoje ime

CAPTCHA