Home info Dogradnja i rekonstrukcija Predškolske ustanove „ Lane“ u Osečini

Dogradnja i rekonstrukcija Predškolske ustanove „ Lane“ u Osečini

48
0
SHARE

Krajem septembra planiran je početak radova dogradnje i rekonstrukcije Predškolske ustanove  „ Lane“. Sredstva za finansiranje radova obezbeđena su iz budžetskog fonda Program raspodele sredstava za lokalne samouprave koje dodeljuje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Predsednik opštine Osečina, Nikola Tomić sa izvođačima radova i Nadzornim organom , obišao je teren na kome je planirana dogradnja.

– Projekat dogradnje i rekonstrukcije PU „Lane“ je od velikog značaja za našu opštinu. Dogradnjom dve radne sobe, sa toaletima za decu, stvoriće se uslovi za prijem većeg broja dece. Odnosno, to će biti rešenje kojim će sva deca imati mogućnost da budu  uključena u program predškolskog vaspitanja i obrazovanja – istakao je predsednik Tomić.

Predsednik Tomić je istakao da je cilj lokalne samouprave da obezbedi adekvatne uslove za boravak najmlađih sugrađana.

“Naša budućnost  su generacije koje imamo u vrtiću, školi. Ulaganje u njihovo odrastanje, vaspitanje, obrazovanje je obaveza  i prilika koju moramo iskoristiti. Ako znamo da sredina u kojoj deca odrastaju, ima podjednak značaj za njihov razvoj kao što imaju i biološki faktori, onda je neophodna uloga odraslih da obezbede stimulativnu i zdravu sredinu. Siguran sam, da će se dogradnjom vrtića stvoriti povoljni uslovi kako za decu predškolskog uzrasta, tako i za zaposlene i roditelje”  rekao  je predsednik Tomić.

Nakon obilaska  objekta PU, Tomić je razgovarao sa zaposlenima o uslovima u kojima deca borave. Identifikovani su problemi koji postoje: dotrajali podovi, unutrašnja stolarija, toaleti, sanitarni elementi, spoljašnja fasada, krov. U narednom periodu  određivanjem  prioriteta rešavaće se uočeni nedostaci, rečeno je prilikom posete.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here