Home sport ČETVRTI MIONICA RELI

ČETVRTI MIONICA RELI

48
0
SHARE

Opština Mionica je u subotu 1. avgusta četvrti put za redom  domaćin i pokrovitelj „Mionica relija“ koji se održava u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije, Sportskim auto i karting savezom Srbije, Sportskim savezom Srbije i Ministarstvom omladine i sporta. Reli u Mionici je kao i prethodnih godina trebalo da se boduje i za FIA Centralno evropski zonski reli šampionat, ali odlukom FIA mionički reli će se bodovati samo za Nacionalni i Otvoreni šampionat. I pored toga, na listi prijavljenih nalaze se čak 23 posade i sve su iz Srbije.

„4. Mionica reli“ je startovao u 7,30 časova brzinskim ispitom Mionica – Rajković. Start je na 500 metara od raskrsnice za Divčibare ka Ključu, a „brzinac“ se vozi pored fabrike vode “Mioni”, preko raskrsnice za Đurđevac, do raskrsnice za Valjevo i Divčibare, što predstavlja deonicu specijalnog brzinskog ispita 1, 3 i 5. Deonica Slovac-Virovac-Tabanović se vozi do raskrsnice sa putem za Tabanović, odnosno do početka makadamske deonice koja predstavlja deonicu specijalnog brzinskog ispita 6 i 8. Deonica Brežđe-Mionica se vozila od škole u Brežđu do raskrsnice sa putem Mionica-Divčibare i predstavlja deonicu specijalnog brzinskog ispita 7 i 9. Zbog potreba relija, pomenute deonice su privremeno bitle zatvorene.

Zavod za javno zdravlje Valjevo je odobrio održavanje Relija, koji je organizovan u skladu sa smernicama i uputstvima Sportskog auto i karting saveza Srbije o organizaciji takmičenja za vreme pandemije COVID19.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here