Naslovna kultura U SREDU POČINJE POZORIŠNI FESTIVAL „ABRO FEST”

U SREDU POČINJE POZORIŠNI FESTIVAL „ABRO FEST”

 “Abro fest” se održava po 18. put, tradicionalno krajem septembra. U okviru programa videćete četiri predstave, dve premijere valjevskog pozorišta i dve gostujuće predstave, kao nastavak dugogodišnje saradnje sa beogradskom i novosadskom pozorišnom akademijom.

Kao i uvek, „Abro fest”  priprema Gradsko pozorište “Abrašević” u saradnji sa Centrom za kulturu, a pod pokroviteljstvom grada Valjeva i Ministarstva kulture Republike Srbije. Predstave se igraju na sceni Centra za kulturu sa početkom u 20 h.

Na početku festivala u sredu, 20. septembra publiku očekuje premijera Gradskog pozorišta „Abrašević”.  Radi se o komediji „Rat na trećem spratu”  po motivima dela Pavela Kohouta  i Borislava Pekića. Dva dana kasnije, u petak, 22. septembra nastavlja se plodotvorna saradnja sa Fakultetom dramskih umetnosti iz Beograda. Apsolventska glumačka klasa odigraće Šekspirovu najigraniju komediju „San letnje noći. U utorak, 26. septembra biće upriličena još jedna premijera našeg Gradskog pozorišta – „O zločinu i kazni”,  radjena po motivima remek dela F. M. Dostojevskog.  Ovogodišnji valjevski teatarski festival završava se u četvrtak, 28. septembra predstvom  „Murlin Murlo” Nikolaja Koljade, u izvodjenju studenata završne godine Akademije umetnosti u Novom Sadu, okupljenih u teatru „Promena”.

Prodaja karata počinje u utorak, 19. septembra.

Radno vreme biletarnice : od  9 do 11 sati prepodne i od 17 do 20 časova.

Cena ulaznice je 350 dinara.

Prethodni tekstPoseta direktorke RFZO povodom početka skrininga na spinalnu mišićnu atrofiju
Sledeći tekstPovodom Dana opštine Lajkovac novi prostor za Biblioteku „R.B. Marković“

POSTAVI ODGOVOR

molimo Vas unesite komentar!
Ovde unesite svoje ime

CAPTCHA