Naslovna kultura Treći  HORFEST – valjevski trenutak za pevanje

Treći  HORFEST – valjevski trenutak za pevanje

U petak  20. aprila u valjevskoj muzičkoj školi počinje treći festival horova – HORFEST. Od 20. do 22. aprila,  Valjevci će u koncertnim salama  muzičke škole i Valjevske gimnazije imati priliku da čuju 27 horova sa teritorije cele Srbije ali i Bosne i Hercegovine. Trenutno najveći  valjevski muzički program posvećen horskoj muzici biće svečano otvoren u petak u 20 časova, koncertom apsolutnog pobednika prošlogodišnjeg HORFESTA, valjevskog kamernog hora „Emanuil“ kojim diriguje prof. Vanja Urošević, jedan od inicijatora festivala.

„HORFEST je svakako jedno od najlepših lica koje valjevska  muzička škola kreira i u Valjevu ali i na teritoriji cele zemlje. Retke su kulturne institucije u Srbiji, a među njima posebno škole koje su stanju da osmisle, organizuju i iz godine u godinu podižu kvalitet svojih sopstvenih programa a naša škola ih ima četiri „ tvrdi direktorka MŠ „Živorad Grbić“, mr Suzana Radovanović Perić.  Naše prepoznavanje forme festivala kao prilike da prezentujemo muzički potencijal svoje sredine, naših učenika i profesora ali istovremeno u Valjevo dovedemo ono najkvalitetnije što trenutno postoji u kulturnoj ponudi zemlje u okviru ovogodišnjeg HORFESTA, podržale su mnoge kolege među kojima izdvajam profesorke FMU u Beogradu, dva vodeća imena današnje  horske scene, dr Draganu Jovanović i mr Vesnu Šouc  koje su ovog vikenda uključene u rad HORFESTA.  Organizacija ovakvih programa je jako kompleksna i naporna ali sa druge strane, ona je  jedna ogromna potvrda prisustva kreativne snage  koju valjevski muzičari nose u sebi i koja će sa vremenom svakako samo rasti i učvršćivati vrlo pozitivan imidz MŠ „Živorad Grbić“ koji smo uspeli da izgradimo u  zemlji i inostranstvu“ zaključuje  direktorka škole.

Takmičarski program festivala realizovaće se od 10 do 16 časova, u subotu 21. aprila u koncertnoj sali muzičke škole kada nastupaju dečji horovi, vokalne i folklorne grupe i u nedelju, 22. aprila u svečanoj Sali Valjevske gimnazije kada će publika moći da čuje horove mladih, horove odraslih, devojačke horove i horove iz kategorije popularna muzika. Takmičarski dani biće zaokruženi koncertima pobednika u Sali muzičke škole, u subotu u 19.30 i u nedelju u 20 časova kada će biti proglašen i apsolutni pobednik festivala.

I ove godine generalni pokrovitelj festivala je Grad Valjevo.

 

Prethodni tekstKoncert –  U susret HORFESTU
Sledeći tekstZorana Mihajlović u poseti Valjevu

POSTAVI ODGOVOR

molimo Vas unesite komentar!
Ovde unesite svoje ime

CAPTCHA