Home it novosti Samsung ekran koji ne zadržava otiske prstiju i odbija vodu

Samsung ekran koji ne zadržava otiske prstiju i odbija vodu

316
0
SHARE

Kompanija Samsung patentirala je zaštitu za ekrane od koje će se odbijati kapljice vode, neće zadržavati otiske prstiju i popraviće uglove gledanja pod jakim svetlom.

 

Vodootporni telefoni se nalaze na tržištu od 2013. godine i Samsung želi da napravi iskorak u odnosu na konkurenciju novim patentom zaštite ekrana.

Ćerka firma Samsunga, ORNL (Oak Ridge National Labratory) patentirala je superhidrofobno staklo koje sa kapljicama vode ostvaruje kontakt pod uglom od 160 stepeni i prisiljava vodu da se od njega odbije. Ovaj vid zaštite omogućiće da se telefoni i drugi tačskrin uređaji koriste na kiši ili pod vodom jer se tečnost neće zadržavati na ekranu.

Dosadašnji sertifikati za vodootpornost su garantovali da se telefon neće oštetiti u kontaktu sa vodom, ali da neće biti moguć rad dok se voda sa njega ne obriše.

ORNL garantuje da njihovo staklo neće zadržavati otiske prstiju i druge mrlja koje često narušavaju izgled besprekorno dizajniranih telefona.

Samsung će ovaj patent primenjivati na telefone, tablete, laptopove i druge prenosive uređaje. Očekuje se da će Samsung Galaxy 9, planiran za 2017. imati ekran sa ovim izuzetbim karakteristikama.

izvor:www.novosti.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here