Naslovna va014info Preventivni pregledi i razgovori o imunizaciji protiv Kovid-19

Preventivni pregledi i razgovori o imunizaciji protiv Kovid-19

Dom zdravlja Valjevo je partnerska ustanova u projektu Svetske zdravstvene organizacije posvećene senzibilizaciji stanovništva za vakcinaciju protiv Kovid-19. Cilj je veći obuhvat vakcinacijom, prvenstveno osetljivih grupa, poput starijih od 60 godina i ljudi sa hroničnim bolestima.

U okviru projekta Dom zdravlja Valjevo će naredne nedelje organizovati dve akcije. U klubu Udruženja penzionera grada Valjeva u ponedeljak 30. januara do 8 do 10 časova Služba polivalentne patronaže će organizovati merenje pritiska i nivoa šećera u krvi, uz razgovor o stavovima i dilemama naših starijih sugrađana o imunizaciji protiv Kovid-19. Na ovu akciju mogu doći i drugi zaintersovani građani, van populacije penzionera.

Slična akcija u ambulanti Peti puk biće organizovana u četvrtak 2. februara, takođe od 8 do 10 časova, u prisustvu predstavnika Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji. Patronažna služba će meriti pritisak i nivoa šećera u krvi, podeliti zdravstveno-vaspitni materijal i zajedno sa lekarima SZO razgovorati sa pacijentima.

Nakon toga će predstavnici Svetske zdravstvene organizacije posetiti Dom zdravlja, sa posebnim akcentom na Preventivni centar u kojem se sprovodi vakcinacija građanstva.

Prethodni tekstVESTI IZ ZIMSKE SLUŽBE
Sledeći tekstU Kolarčevoj zadužbini održano književno veče posvećeno Radovanu Belom Markoviću

POSTAVI ODGOVOR

molimo Vas unesite komentar!
Ovde unesite svoje ime

CAPTCHA