Home info Početak školske godine u novoj školi

Početak školske godine u novoj školi

79
0
SHARE

Danas je održana konferencija za novinare u prostorijama GO SNS Valjevo na kojoj je bilo reči o primopredaji objekta stare OŠ “Milovan Glišić” i završetku radova na novom školskom objektu.

Osnovna škola „Milovan Glišić“ je spremna da primi svoje đake. Nakon 20 godina od početka građevinskih radova, škola kapaciteta oko 700 učenika biće otvorena u septembru mesecu, početkom školske godine. Po rečima gradonačelnika Valjeva uklanjaju se svi  nedostaci koji su uticali da otvaranje nove škole bude odloženo.

„Izgradnja OŠ“Milovan Glišić“ kroz protekle dve decenije se privodi kraju ,zakazaćemo jedan termin da roditelji , deca  i  građani vide kako škola izgleda i kako je opremljena, da se najzad  uvere da sve ono što smo do sada radili to i postoji. Svi moji saradnici i ja ćemo biti domaćini, termin će biti određen u dogovoru sa školskim rukovodstvom pre početka nove školske godine“, rekao je gradonačelnik Valjevo dr Slobodan Gvozdenović .

U  objekatu stare  OŠ”Milovan Glišić” predviđeno je obdanište.

„Nameravamo da u ovom starom objektu napravimo jedno obdanište ako to uslovi i propisi budu dozvolili i na taj način Valjevo bi  bilo jedan od gradova koji bi imao upisanu skoro svu decu u predškolsku ustanovu, kako bi  smo  rešili taj dugogodišnji problem“.

Gradonačelnik Gvozdenović se osvrnuo na prošlonedeljno učešće  Nebojše Zelenovića, gradonačelnika Šapca  na tribini „Razgovori pod lipom“ koju  su organizovale  pristalice protesta „1 od 5 miliona“.

„Prošle nedelje je u Valjevu gostovao gradonačelnik Šapca jedan od lidera Saveza za Srbiju povampirenog DOS-a  i  izneo je neke stvari s kojima se  blago rečeno ne slažem . Evo ja ga odavde pitam:  Kakva je medijska slika u Šapcu? Kako izgleda rad medija u Šapcu? Ovde u Valjevu na svim televizijama opozicija ima mnogo više minuta nego što je njihova stvarna snaga. Imate ovde i portale, glasila koje su otvorene protiv vlasti. To je i normalno , ne možemo svi misliti isto. Ono što je bitno jeste da sam spreman kad dođe Zelenović,  gradonačelnik  Šapca ponovo u Valjevo da se suočimo i da zakažemo jedan TV duel. Znam ja dobro njegove učitelje ,poznajem to društvo odlično . Ja ne dolazim u Šabac da kritikujem njegov rad  i Šabačkog rukovodstva , a on ako sme da brani to što priča ovom prilikom mu upućujem otvoren poziv”, naglasio je gradonačelnik Gvozdenović.

Na pitanje novinara vezano za vodovodne radove i rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića, gradonačelnik je objasnio da se trenutno izvode pripremni radovi za rekonstrukciju što podrazumeva  zamenu vodovodnih instalacija i starih azbestnih cevi.

“Najpre je urađena zamena u delu Ulice od Železničke do Pantićeve , sada se radi  od Pantićeve do Karađorđeve ulice i tu ćemo stati za sada . Projekat Ulice Vuka Karadžića je gotov,  radovi će da traju više meseci  što je procena svih onih čija je to struka. Iz tog razloga radićemo fazno, naravno kad za to dođe vreme. Bilo je dosta primedbi na radove koje izvodi  JKP”Vodovod” u smislu da neki poslovni subjekti ne mogu da normalno posluju,  ali Grad mora da rekonstrujiše ono što je  dotrajalo, JKP” Vodovod “ mora da izvrši te radove. Sagledaćemo kompletan projekat , odredićemo tačnu dinamiku radova i uraditi Ulicu Vuka Karadžića na zadovoljstvo naših sugrađana, istakao je gradonačelnik Valjeva  dr Slobodan  Gvozdenović .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here