Naslovna va014info Održana 95. sednica Gradskog veća

Održana 95. sednica Gradskog veća

Na današnjoj 95. sednici Gradskog veća, prihvaćen je Izveštaj o izvršenju budžeta grada Valjeva za period januar – jun 2023. godine.

Odlukom o budžetu grada Valjeva za 2023. godinu, planirani su ukupni prihodi i primanja sa prenetim neutrošenim sredstvima iz prethodne godine u iznosu od 4.899.291.055, 97 dinara, a ostvareni su u iznosu od 2.575.314.928, 49 dinara, sa procentom ostvarenja 52,57 %. Tekući prihodi i primanja iz budžeta grada realizovani su u iznosu od 2.227.494.210, 76 dinara. Najveći deo prihoda i primanja budžeta grada ostvaren je od poreza na dohodak, dobit i kapitalne dobitke u iznosu od 1.221.446.348, 47 dinara.

Ukupno izvršeni rashodi i izdaci iznose 2.154.672.159, 27 dinara, od toga iz budžeta grada u iznosu od 2.107.358.320, 33 dinara, dok su rashodi i izdaci iz ostalih izvora korisnika budžeta grada realizovani u iznosu od 47.313.838, 94 dinara.

Utvrđen je Izveštaj o radu Zajedničkog pravobranilaštva grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig i Osečina za 2021. godinu, kao i Izveštaj o radu Zajedničkog pravobranilaštva grada Valjeva i opštine Osečina za 2022. godinu.

Članovi Gradskog veća prihvatili su izveštaje o radu JP za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo – Rovni „Kolubara“ i JKP-a „Vodovod“, „Toplana“, „Vidrak“ i „Polet“ za 2022. godinu, kao i izveštaje o radu Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Eko – Tamnava“ Ub za 2022. godinu i Turističke organizacije Valjevo za period od januara do decembra 2022. godine.

Takođe, utvrđeni su predlozi rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o raspodeli dobiti JP za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo – Rovni „Kolubara“ i JKP – a „Vodovod“, „Toplana“ i „Vidrak“ za 2022. godinu, a data je i saglasnost na Odluku o načinu pokrića gubitka JKP „Polet“ za 2022. godinu.

Utvrđen je predlog Zaključka o usvajanju Izveštaja o radu na poslovima upravljanja i održavanja seoskih vodovoda „Kukalj“, „Prskavac“, „Gornja Grabovica“, „Žabari“, „Valjevska Kamenica“ i „Stave“ za 2022. godinu JKP „Vodovod“ Valjevo.

Na današnjoj sednici Gradskog veća, razmatrani su i prihvaćeni izveštaji o realizaciji programa poslovanja JP za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo – Rovni „Kolubara“ i JKP-a „Vodovod“, „Toplana“, „Vidrak“ i „Polet“ za period od 1.1.2023. do 30.6.2023. godine.

Prihvaćen je predlog Rešenja o utvrđivanju pogodnosti za plaćanje doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta.
Ispred Eparhije valjevske, Episkop valjevski Isihije se obratio molbom za utvrđanje posebnih pogodnosti, odnosno oslobađanje plaćanja doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta za igradnju objekta muzeja Svetog Nikolaja Žičkog i Ohridskog u kompleksu manastira Svetog Vladike Nikolaja u Leliću. U molbi se navodi da je u pitanju višestruko značajan projekat koji će svoj održivi razvoj pronaći u čuvanju i baštini nasleđa Svetog Vladike Nikolaja, a koji će predstavljati svojevrsno ukrepljenje i kulturno pohodište poklonika, kako sa prostora Eparhije valjevske, tako i sa drugih prostora. Odeljenje za urbanizam, građevinarstvo, saobraćaj i zaštitu životne sredine Gradske uprave Valjevo je odobrilo pomenute radove.

Prihvaćen je predlog Odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora JKP „Vidrak“ Valjevo. Prijava na javni konkurs za izbor direktora podnosi se u roku od 30 dana od dana objavljivanja oglasa u „Službenom glasniku Republike Srbije“. Konkurs će biti objavljen i u „Službenom glasniku grada Valjeva“ i na internet prezentaciji grada Valjeva.

Razmatran je predlog Zaključka o prihvatanju informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti godišnjeg programa poslovanja javnih preduzeća, čiji je osnovač Grad Valjevo za period od 1.1.2023. do 31.3.2023. godine.

Prihvaćen je predlog Rešenja o utvrđivanju početne cene za davanje na korišćenje javne i druge površine radi postavljanja balon hale sportske namene.

Prihvaćen je predlog Rešenja o poništavanju lokacijskih uslova za izgradnju stambeno – poslovnog objekta apartmanskog tipa na Divčibarama i predlog Rešenja o poništavanju rešenja komunalnog inspektora Odeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave grada Valjeva. Razmatran je i predlog Rešenja o odbijanju žalbe izjavljene na Rešenje Gradske uprave grada Valjeva – Odeljenja za društvene delatnosti, a koja se odnosi na novčanu naknadu za prvorođeno dete, kao i predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku Komisije za utvrđivanje osnova i visine naknade štete nastale usled pasa lutalica.

Izvor: Lepa reč Valjeva

Prethodni tekstOtvorena nova, već treća fabrika Hisense Europe u Valjevu
Sledeći tekstSajam zapošljavanja u Valjevu

POSTAVI ODGOVOR

molimo Vas unesite komentar!
Ovde unesite svoje ime

CAPTCHA