Home info EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA COVID-19 BOLESTI U VALJEVU NA DAN 22.09.2020.GODINE

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA COVID-19 BOLESTI U VALJEVU NA DAN 22.09.2020.GODINE

37
0
SHARE

1.DVADEST PRVOG SEPTEMBRA NEMA LABORATORIJSKI POTVRĐENIH NOVOOBOLELIH LICA.
2.PO ODLUCI ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE GRADA, PO PREDLOGU SOTa, SPORTSKE I DRUGE MANIFESTACIJE ODLAŽU SE DO POVOLJNIJE EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE, A KORDINIRANI ZAJEDNIČKI INSPEKCIJSKI NADZORI SPROVOĐENJA NALOŽENIH I PREDLOŽENIH PREVENTIVNIH MERA SE INTENZIVIRAJU .
ODLUKA SOTa JE DONEŠENA U SKLADU SA VAŽEĆIM ZAKONSKIM PROPISIMA (UREDBA, ODLUKA , NAREDBA) VLADE I MZ, NAKON PREDLOGA ZZJZ , DZ I OB VALJEVO, PRAĆENJA I ANALIZE TOKA EPIDEMIJE U OBA PIKA , AKTUELNE DNEVNE SITUACIJE U GRADU I OKRUŽENJU:dvocifren promenljiv broj dnevnih pregleda u COVID ambulanti DZ i smanjen broj pregleda u PUC Bolnice , jedan pa dva novoobolela posle 10 dana bez laboratorijski potvrđenih novobolelih, ukazuju da se epidemiološka situacija poboljšava, ali da je i dalje nestabilna (rad škola i vrtića , povratak velikog broja građana sa godišnjeg a iz susednih zemalja,duži bravak u zatvorenom i dr ).
3.SVE NAVEDENO ZAHTEVA DA SE SVE NALOŽENE I PREDLOŽENE PREVENTIVNE MERE KOJE SE ODNOSE NA POJEDINCE I POSLOVNE SUBJEKTE I DALJE SPROVODE .

4.OD 18 ČASOVA 18.09.2020.GODINE PRIMENJUJU SE ODREDBE „ODLUKE O PROGLAŠENJU BOLESTI COVID-19 IZAZVANE VIRUSOM SARS-COV-2 ZARAZNOM BOLEŠĆU U DELU OGRANIČENJA ULASKA LICA U REPUBLIKU SRBIJU “SLUŽBENI GLASNIK RS”, BR. 108 OD 20. AVGUSTA 2020, 116 OD 16. SEPTEMBRA 2020 .
„Državljanima Republike Srbije i stranim državljanima koji imaju odobren privremeni boravak ili stalno nastanjenje u Republici Srbiji koji dolaze iz država sa nepovoljnom epidemiološkom situacijom, i to iz:
– Republike Hrvatske,
– Crne Gore,
– Bosne i Hercegovine,
* prilikom pasoške kontrole uručuje se pisano obaveštenje – ZDRAVSTVENO UPOZORENJE
U COVID ambulanti DZ Valjevo je pregledano 68 osoba sa respiratornim infekcijama. Uzet 31 bris .Radi COVID dečija ambulanta.
U Prijemno urgentnom centru OB Valjevo je pregledano 2 sumnjiva i/ili verovatna slučaja na COVID 19. Na hospitalizaciju 0 prijema 0. Uzeto 6 briseva.
Na hospitalizaciji u OB Valjevo nema COVID 19 pozitivnih osoba.
U ZZJZ se istržuju kontakti sa laboratorijski potvrđenim licima. Uzeto 19 briseva.
Ukupan broj obolelih od početka epidemije je 1181 . U drugom piku epidemije od 17.06.2020 do danas je laboratorijski potvrđeno 986obolelih osoba,više muškog nego ženskog pola, prosečne starosti ispod 50 godina.
*Broj novoobolelih je povećan za 5 zbog naknadnog prijavljivanja obolilih koji su se našli u drugim gradovima.
U kućnim uslovima se leči 11 a u bolnici 0 laboratorijski potvrđenih obolelih osoba.
Od početka epidemije izlečeno 1141osoba, u drugom piku epidemije je izlečeno 965osoba.
Broj uzetih briseva 21.09.2020. godine je 56 . Od početka meseca septembra uzeto 967 briseva .
Broj umrlih od početka epidemije je 29 . U drugom piku epidemije umrlo je 10 osoba.
U poslednja 24 časa, u ostalim opštinama Okruga nije bilo laboratorijski potvrđenih novoobolelih .
Broj zaraženih radnika u ZU od početka epidemije 93. U prvom piku je obolelo 49 zaposlenih, a 1 osoba je umrla. U drugom piku epidemije 46 novoobolelih osoba. Broj izlečenih 44.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here