Naslovna vesti Десети Сајам предузетништва одржан у Ваљеву

Десети Сајам предузетништва одржан у Ваљеву

На десетом Сајму предузетништва, који је данас одржан у Ваљеву, представљено је око 200 предузетничких иницијатива. Сајам су организовали Српска асоцијација менаџера (САМ), агенција DNA Communications и Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) у оквиру пројекта „Шанса за нови почетак“.

Сајам предузетништва, који је организован уз подршку Града и у партнерству са Регионалном привредном комором Ваљево, имао је око 400 посетилаца. Они су имали прилике да чују више о предузетништву и предузетничким идејама, које је могуће покренути како за пар стотина евра, тако и за неколико хиљада евра. Представљене предузетничке иницијативе осмишљене су на основу вишемесечног истраживања и у складу са специфичностима и потребама сваког региона у Србији. Оне су разврстане по висини инвестиције, као и по делатностима на: производњу, услуге, трговину и пољопривреду.

sajam5-e1476971372120-650x350

Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић изразио је задовољство што се десети,  јубиларни Сајам предузетништва одржава баш у Ваљеву. „Предузетништво је у нашем граду имало своје успоне и падове. Пад је био за време једног система који није признавао и форсирао предузетништво. Крајем осамдесетих Ваљево је имало значајно место на мапи предузетника Србије. Након свих успона и падова, у последње време предузетништво у Ваљеву има тренд раста и има апсолутну подршку локалне самоуправе. У ери интернета и комуникација, посебно место у предузетништву заузимају млади и очекујем да ће Ваљево убудуће заузети значајно место у предузетништву на мапи Србије“, рекао је градоначелник приликом отварања Сајма.

На сајму је учествовало око десет локалних организација, које су представиле своје програме подршке за покретање малог бизниса, док су пратећи програм сајма чинила едукативна предавања. Више информација о изазовима предузетништва посетиоци су могли да добију и од успешних предузетника који су покренули сопствени мали бизнис.

Поред представника САМ, ДНА и УСАИД и градоначелника Гвозденовића, о значају одржавања Сајма на отварању су говорили и  Петар Николић, потпредседник РПК Ваљево, као и Михаило Милутиновић, директор филијале НСЗ у Ваљеву.

Захваљујући локалним партнерима, који се залажу за развој и промоцију предузетништва, свим посетиоцима сајма су представљене и организације и институације којима се могу обратити за даље информације и савете.

www.valjevo.rs

Prethodni tekst56. SAMOSTALNA LIKOVNA IZLOŽBA D. BOGOJEVIĆA U ŠAPCU
Sledeći tekstKnjiževna scena mladih

POSTAVI ODGOVOR

molimo Vas unesite komentar!
Ovde unesite svoje ime

CAPTCHA