Home sport 21.Svetosavska atletska trka

21.Svetosavska atletska trka

96
0
SHARE

Danas je održana 21.Svetosavska atletska trka na centralnim ulicama Valjeva. U ukupno 20 trka takmičili su se predškolci, učenici osnovnih i srednjih škola, seniori ,juniori, pripradnici vojske, policije i veterani.

Pobednici Svetosavske atletske trke u Valjevu  u konkurenciji predškolci na 200 metara su Lenka Krstić – „Bambi“ Valjevo i Nikola Radomirović – AŠK „Tempo“ Šabac.

Prvo mesto u konkurenciji prvi i drugi razred osnovne škole u trci na 400 metara, osvojili su Isidora Sekulić – AK „Junior“, Krupanj i Mihailo Jakšić – AK Užice.

Na stazi gde su trčali učenici trećeg i četvrtog razreda osnovne škole na 400 metara, prvo mesto su osvojili Ksenija Mrkela – AK „Dinamo“, Pančevo i Matija Ristić – AK „VAK 014“ Valjevo, dok su prvo mesto u kategoriji peti i šesti razred na 800 metara osvojili Milana Marić – AK Inđija i Dimitrije Ljubičić – AK Čajetina.

U konkurenciji sedmi i osmi razred na 800 metara, prvo mesto su osvojili Teodora Pavlović – AK „Sloboda“, Čačak i Nikola Tomić iz Zvornika.

U trci na 800 metara učestvovali su učenici srednjih škola i ostvarili sledeće rezultate. Prvo mesto osvojili  su Aleksandra Vukosavljević iz Ivanjice i Strahinja Stevšić iz Pančeva, AK „Dinamo“.

U juniorskoj konkurenciji na 3000 metara, prva na cilj je stigla Lana Benović iz Bijeljine, dok je prvo mesto u konkurenciji seniorki na 3000 metara, zauzela Verica Đorđević iz Surčina.

U grupi juniora na 5000 metara, prvi na cilj je stigao Aleksa Petković, dok je kod seniora prvo mesto osvojio Miloš Malešević iz AK Inđija.

U konkurenciji veteranki i rekreativki na 1000 metara, prva je stigla Biljana Jelesijević, dok je u konkurenciji veterani i rekreativci na 1000 metara, prvo mesto osvojio Petar Božović.

Pripadnici vojske Srbije na 1000 metara, prvo mesto je uzeo Miroslav Jaćić, a u grupi pripadnika  MUP – a na 1000 metara, prvo mesto je osvojio Stefan Stevanović.

Ova tradicionalna sportska manifestacija održana je u organizaciji Atletskog kluba „Metalac“uz podršku Sportskog saveza Valjevo, a pod pokroviteljstvom grada Valjeva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here